De stoffelijke resten van negen Franse soldaten kregen een laatste rustplaats op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze.
Volledig scherm
De stoffelijke resten van negen Franse soldaten kregen een laatste rustplaats op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze. © Henk Deleu

Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”

IeperOp de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze in Ieper kregen woensdag negen Franse soldaten een laatste rustplaats. Het ging om militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool mochten kransen neerleggen. “We moeten die mensen voor altijd dankbaar zijn”, zegt de 10-jarige Merel De Coen uit Ieper.  

 1. Geen dure PCR-testen meer, maar een eenvoudige sneltest moet Britten naar Westhoek brengen op wapenstilstand: “Een hele opluchting”
  Westhoek

  Geen dure PCR-tes­ten meer, maar een eenvoudige sneltest moet Britten naar Westhoek brengen op wapenstil­stand: “Een hele opluchting”

  Dankzij een versoepeling in het testbeleid, waardoor de Britten geen dure PCR-test meer hoeven af te leggen als ze naar België komen, ligt voor hen de weg open om massaal naar de Westhoek af te zakken op wapenstilstand, de hoogdag voor het herdenkingstoerisme. De nieuwe regel zou eind deze maand in werking treden. “Goed nieuws, maar de opdracht wordt nu om nu de juiste regels goed te communiceren in het VK, want dat blijkt niet altijd even simpel te zijn.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.