Chef Robert Van Eygen van Pacific Eiland mocht voor de kijkers van ‘Météo à la carte’ op tv-zender France 3 een gerechtje maken.
Volledig scherm
Chef Robert Van Eygen van Pacific Eiland mocht voor de kijkers van ‘Météo à la carte’ op tv-zender France 3 een gerechtje maken. © Henk Deleu

Franse tv-makers zoeken restaurant op ongewone plaats en vinden... Pacific Eiland in Ieper: “En plots ben je ambassadeur van de Westhoek. Tof!”

IeperRobert Van Eygen, uitbater van restaurant Pacific Eiland in Ieper, was verbaasd toen hij de vraag kreeg om mee te werken aan het Franse televisieprogramma ‘Météo à la carte’. Voor niet minder dan 1 miljoen Franse kijkers maakte de chef gepocheerde eieren met zijn gerookte zalm en spinazie klaar. “Deze kans mocht ik niet laten liggen.”

  1. Legendarisch café De Zon waar Festival Dranouter het levenslicht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”
    PREMIUM

    Legenda­risch café De Zon waar Festival Dranouter het levens­licht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”

    Veel stamgasten van café De Zon in Dranouter liepen al maanden verloren nadat vorig jaar in mei de kroeg de deuren sloot. Ook tijdens de laatste editie van Festival Dranouter bleken heel wat festivalgangers fel ontgoocheld toen ze bij het afzakken naar het dorp voor een gesloten deur stonden. Maar nu is de ellende voorbij, want vanaf 1 april tapt David Chapelle (26) uit Ieper biertjes in de horecazaak. “Ik wil er iets meer een bruine kroeg van maken, maar ga ook niet te veel veranderen”, zegt hij.
    Dranouter