Fietsster (18) uiteindelijk slechts lichtgewond na aanrijding door lijnbus vol schoolkinderen in Ieper

Ieper/HeuvellandIn Ieper is dinsdagmorgen een jonge fietsster aangereden door een bus van De Lijn. De jonge vrouw uit Heuvelland raakte daarbij gewond aan het hoofd. Aanvankelijk werd gevreesd voor erger, maar uiteindelijk blijkt het slachtoffer slechts lichtgewond. Het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

 1. Uur van waarheid voor ‘De weide van boer Jos’: “600.000 euro inzamelen, onmogelijk is het niet”
  PREMIUM
  Reningelst

  Uur van waarheid voor ‘De weide van boer Jos’: “600.000 euro inzamelen, onmogelijk is het niet”

  Twee organisaties die strijden voor ‘De weide van boer Jos’ in Reningelst dienen een symbolische aanvraag in voor het behouden van het stukje natuur. Ze hopen mensen en vooral bedrijven over de brug te krijgen die willen investeren in de groene long van het dorp. “Als er tegen 17 september geen geld op tafel ligt, dan gaat de helft van de weide naar een bouwpromotor en dat betekent het einde van ons project”, aldus de dochter van de boer.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.