Stad Ieper doet al heel wat inspanningen voor de fietsers, maar Fietsersbond vraagt nog een tandje bij te steken.
Volledig scherm
Stad Ieper doet al heel wat inspanningen voor de fietsers, maar Fietsersbond vraagt nog een tandje bij te steken. © Henk Delue

Fietsersbond vraagt stadsbestuur tandje bij te steken in fietsbeleid, maar burgemeester zegt dat er al heel wat inspanningen gebeuren

De stad Ieper haalde bij een fietsbevraging door de Fietsersbond een score van 48,9 procent, terwijl in Vlaanderen het gemiddelde 60,9 procent is. De Ieperse Fietserbond is wel gematigd tevreden met de ambities van het stadsbestuur. “We hebben al hard gewerkt om het fietswelzijn te verbeteren in onze stad en heel wat grote projecten zitten nog in de pijplijn”, reageert burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper), die spreekt van een kleinschalige enquête door de fietsersbond.  

  1. RZ Heilig Hart vangt Luikse covid-patiënten op : “Momenteel is de situatie hier nog te doen maar we bereiden ons voor op wat komen zal”
    PREMIUM

    RZ Heilig Hart vangt Luikse co­vid-patiënten op : “Momenteel is de situatie hier nog te doen maar we bereiden ons voor op wat komen zal”

    In het RZ Heilig Hart in Tienen liggen momenteel dertien Covid-19 patiënten. Enkele daarvan komen uit het Luikse, waar de ziekenhuizen het niet meer aankunnen. Zo pijnlijk is de situatie dus nog niet in Tienen, maar het ziekenhuis bereidt zich volop voor en conform de beslissing van de overheid worden hier ook geen dringende medische ingrepen meer gedaan voor de komende vier weken. Het ziekenhuis benadrukt dat alle overige zorg blijft doorgaan, en dat je persoonlijk gecontacteerd wordt als een ingreep toch uitgesteld moet worden. “We vragen om ingrepen, hospitalisaties of onderzoeken niet op eigen initiatief uit te stellen.”