Schepen Ives Goudeseune (sp.a) krijgt symbolisch een wiel en een aantal voorstellen rond fietsen in de stad van voorzitter Johan Vanhaverbeke van de Fietsersbond.
Volledig scherm
Schepen Ives Goudeseune (sp.a) krijgt symbolisch een wiel en een aantal voorstellen rond fietsen in de stad van voorzitter Johan Vanhaverbeke van de Fietsersbond. © Christophe Maertens

Fietsersbond geeft stadsbestuur lijst met 205 punten om Ieper fietsvriendelijker te maken: “Minder kasseien en minder drempels”

Het stadsbestuur wil van Ieper een fietsvriendelijke stad maken en om de beleidsmakers daar aan te herinneren, heeft de Fietsersbond actie gevoerd aan het stadhuis. “We kunnen ons vinden in verschillende elementen die het bestuur voorstelt, maar we geven de burgemeester en schepenen graag een duwtje in de rug om maximaal in te zetten op de fiets.”

1 reactie

 • Gerda Dequirez

  3 jaar geleden
  Hadden ze in de Rozendaalstraat een fietspad gelegd i.p.v. die onozelle bollen , en dan willen ze eens mens aanmoedigen om met de fiets te gaan werken , levensgevaarlijk in gans de Industriezone Ieper zelfs fietspad langs de vaart is een ramp .
 1. ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudige moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekondigd via sociale media”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN. Alexander Dean (29) schuldig aan viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf: “Hij had feiten ruim op voorhand aangekon­digd via sociale media”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Na een ganse dag pleidooien werd Dean woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.