Raadslid Peter Dehaerne op de site van de belastingen.
Volledig scherm
Raadslid Peter Dehaerne op de site van de belastingen. © Christophe Maertens

Federale belastingdienst trekt weg uit Ieper: “Ideale locatie voor parkeerplaatsen”

IeperIeperlingen die hulp willen bij het invullen van hun belastingformulier zullen dat binnenkort telefonisch moeten doen. Aankloppen bij de federale belastingdienst in de stad zal niet meer lukken, want de site in de Arsenaalstraat wordt verkocht. “Misschien moet de plaats als parking worden gebruikt om zo de buurt wat te verlichten”, merkt gemeenteraadslid Peter Dehaerne (CD&V) op.

 1. Nieuwe wateropslagcapaciteit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoorraden dicht bij gewassen komen”
  Westhoek

  Nieuwe waterop­slag­ca­pa­ci­teit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoor­ra­den dicht bij gewassen komen”

  Luc Coupillie (N-VA) hield tijdens provincieraad een pleidooi om de West-Vlaamse waterlopen te verbreden. “Ondertussen kreeg het provinciebestuur de bevestiging dat de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) dat de Grote Beverdijkvaart zal worden verbreed”, zegt Coupillie. “Zo wordt er 30.000 kubieke meter extra wateropslag gecreëerd.” Volgens Coupillie komen er ook nieuwe bufferbekkens met een capaciteit van 1 miljoen kubieke meter voor de landbouwers in de Westhoek. De provincie zal hiervoor in overleg gaan met de lokale besturen van Poperinge, Ieper en Heuvelland. “Het is cruciaal dat de nieuwe watervoorraden zo dicht mogelijk bij de gewassen worden aangelegd. Hoe meer watervoorraden er gemaakt worden dicht bij de beken, hoe beter”, besluit Luc Coupillie.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.