Nachtdieren van atelier GLIP werd vorig jaar geselecteerd.
Volledig scherm
Nachtdieren van atelier GLIP werd vorig jaar geselecteerd. © Eigen Kweek

‘Eigen Kweek’ zoekt nieuwe makers en aspirant-zakelijke leiders

West-VlaanderenHet talentontwikkelingsproject Eigen Kweek is voor de editie ’22-’23 op zoek naar nieuwe podiumkunstenaars en aspirant-zakelijke leiders. 

 1. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.
 2. Ex-schepen en vader van Marie-Paule Wydoodt vond rust in Home Vrijzicht na diagnose Alzheimer: “De zorg op maat is hier fantastisch”
  PREMIUM
  Elverdinge/Woesten

  Ex-sche­pen en vader van Ma­rie-Pau­le Wydoodt vond rust in Home Vrijzicht na diagnose Alzheimer: “De zorg op maat is hier fantas­tisch”

  Home Vrijzicht in Elverdinge heeft op de Dag van de Zorg hun vernieuwd centrum in de kijker gezet. Vrijzicht kiest bewust voor een open huis voor mensen met dementie. Een van de inwoners is Paul Wydoodt (89), die vijftien jaar schepen was in Vleteren. Zijn dochter Marie-Paule is blij dat haar vader hier een plaatsje heeft gevonden. “Het bijzonderste is dat pa gelukkig is en dat hebben we te danken aan de medewerkers van het wooncentrum.”
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.