Sharon Gruwez uit Boezinge stierf bijna twee jaar geleden in een verschrikkelijke crash. Ze was 22.
Volledig scherm
PREMIUM
Sharon Gruwez uit Boezinge stierf bijna twee jaar geleden in een verschrikkelijke crash. Ze was 22. © RV

Eerste verkeersdossier ooit naar assisen: doodrijder van Sharon Gruwez (22) moet zich verantwoorden voor moord

Vleteren/BoezingeVoor het eerst in ons land zal het hof van assisen een ongeval met dodelijke afloop behandelen. Sharon Gruwez (22) uit Boezinge stierf bij een crash in Oostvleteren. De jonge vrouw zat als passagier in de wagen van haar ex-vriend die in een zone 50 met 194 kilometer per uur te pletter sloeg tegen een geparkeerde bus. Op alle gerechtelijke niveaus is men het eens: het ongeval werd opzettelijk veroorzaakt. Moord, dus. “De enige juiste conclusie”, zegt papa James Gruwez.

 1. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper
  PREMIUM
  Heuvelland/Ieper/Kortrijk/Ardooie/Zwevezele

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper

  Of je nu last had van het fameuze Blue Monday-gevoel of niet, af en toe lijken die donkere en mistige winterdagen wel eindeloos. Maar geen nood, want ook deze week doken we voor je de activiteitenkalender in en verzamelden we vijf tips uit de Westhoek, de Mandelstreek en de Leiestreek voor het weekend van 22 en 23 januari. Zo kan je al dan niet samen met het gezin de batterijtjes even opladen.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.