Links de gecrashte auto, rechts het gezin dat het gelukkig nog kan navertellen
Volledig scherm
PREMIUM
Links de gecrashte auto, rechts het gezin dat het gelukkig nog kan navertellen © Alexander Haezebrouck

“Een paar meter verder en we hadden het niet meer na kunnen vertellen”: Delphine en haar gezin kunnen dronken bestuurder (29) maar nipt vermijden, net voor hij crasht in bocht

Ieper“Zo’n agressieve bestuurder, ik hoop dat hij vandaag beseft dat hij een gezin van drie bijna de dood heeft ingejaagd.” Delphine Willepotte (45) ontsnapte zaterdag omstreeks middernacht aan de dood, toen een dronken bestuurder haar gezin in Ieper na een inhaalmanoeuvre maar op enkele meters miste. De 29-jarige speelde zijn rijbewijs kwijt, maar het gezin is enorm onder de indruk van de feiten.

 1. STRAFPLEITERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopbende RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”
  PREMIUM
  Oostkamp/Zedelgem

  STRAFPLEI­TERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopben­de RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”

  Ze was nog maar stagiaire toen ze naar het politiekantoor geroepen werd om Jacky Labaere bij te staan. De leider van hiphopbende RAW13 had samen met drie kompanen een dodelijke raid gepleegd op een café. Twaalf jaar later is Mieke Byttebier (36) nog steeds zijn advocate. “Hij is een ruwe bolster met een zachte binnenkant”, zegt ze, al was hun eerste ontmoeting niet bepaald zacht te noemen. Wij spraken de Oostkampse over haar klik met een moordenaar, en de combinatie van het strafpleiten met het moederschap.
 1. Oorlog in Oekraïne sluipt IFFM binnen: “We verbinden erfgoedcollectie en de kennis van de Eerste Wereldoorlog met huidige tijd”
  PREMIUM
  Ieper

  Oorlog in Oekraïne sluipt IFFM binnen: “We verbinden erfgoedcol­lec­tie en de kennis van de Eerste Wereldoor­log met huidige tijd”

  Hoewel het In Flanders Fields Museum geen standpunt inneemt over de oorlog in Oekraïne, dringt het conflict toch de Ieperse Lakenhallen binnen. Alleen al de keuze van Nikita Kadan uit Kiev als artist in residence voor dit jaar maakt dat duidelijk. “Voor ons een verhaal van 100 jaar geleden, maar voor hen jammer genoeg brandend actueel.”
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.