“We brengen eigenlijk muziek voor de donkere dagen van het jaar”, zegt oprichter Joost Noyelle.
Volledig scherm
PREMIUM
“We brengen eigenlijk muziek voor de donkere dagen van het jaar”, zegt oprichter Joost Noyelle. © Romee Noyelle

Dudsekop brengt black metal in het West-Vlaams: “Ik verwerk het Ieperse dialect in mijn muziek, want veel woorden dreigen te verdwijnen”

IeperDudsekop uit Ieper is een nieuwe band die je nu niet meteen bij schoonmama op zondagnamiddag op de draaitafel legt. De groep brengt black metal, snoeiharde muziek met bulderende zang. Een alerte luisteraar zal echter meteen iets opvallen: de teksten zijn in het West-Vlaams. De band rond gitarist Joost Noyelle uit Ieper is nu vrijdag te zien op de 28ste editie van Ieper Hardcore Fest. 

  1. Oervader folkfestival Alfred den Ouden (75) nog elk jaar te gast in Dranouter: “Hoewel al fel geëvolueerd verbreek ik de band met dit muziekevenement nooit”
    Dranouter

    Oervader folkfesti­val Alfred den Ouden (75) nog elk jaar te gast in Dranouter: “Hoewel al fel geëvolu­eerd verbreek ik de band met dit muziekeve­ne­ment nooit”

    Hoewel bijna nooit herkend door de jongere generatie, blijft Alfred den Ouden (75), grondlegger van Festival Dranouter, een graag geziene gast op het muziekevenement. De muzikant duikt in de loop van de 4 dagen samen met een gelegenheidsband op verschillende plaatsen op om er wat traditionele folk te brengen. “Hoewel fel geëvolueerd, blijf ik een sterke band hebben met Dranouter.”