Het is niet de eerste keer dat het peil van Dikkebusvijver uitzonderlijk laag staat, ook in 2017 was dat het geval.
Volledig scherm
Het is niet de eerste keer dat het peil van Dikkebusvijver uitzonderlijk laag staat, ook in 2017 was dat het geval. © Eric Flamand

Drinkwaterproductie Dikkebusvijver komt in gedrang

Watermaatschappij de Watergroep vreest de drinkwaterproductie in de Dikkebusvijver stop te moeten zetten. De reden is het waterpeil dat steeds blijft zakken. “De drinkwatervoorziening komt echter niet in gevaar.”

 1. Ieperling die politievrouw de huid volscheldt veroordeeld voor smaad, maar rechter houdt rekening “met wat een gemiddelde politie-inspecteur moet ondergaan”
  Ieper

  Ieperling die politie­vrouw de huid volscheldt veroor­deeld voor smaad, maar rechter houdt rekening “met wat een gemiddelde politie-inspecteur moet ondergaan”

  Een zestiger uit Ieper die een politie-inspecteur een ‘vuile teeve’ noemde, is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 8 dagen met uitstel voor smaad. De man moet zijn slachtoffer een morele schadevergoeding betalen, maar niet het volle door de burgerlijke partij gevraagde bedrag. De rechtbank houdt rekening “met wat een gemiddelde politie-inspecteur moet ondergaan.”
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding