Kunstenaar Jan Fieuw met het pijlpuntje dat hij vond. Het puntje is gemaakt van silex en dateert uit de periode tussen 2.400 en 1.600 voor Christus.
Volledig scherm
Kunstenaar Jan Fieuw met het pijlpuntje dat hij vond. Het puntje is gemaakt van silex en dateert uit de periode tussen 2.400 en 1.600 voor Christus. © Henk Deleu

Door archeoloog en kunstenaar opgeraapt in de streek en nu te zien in Yper Museum: jachtpijltje en schrabbers om kledij te maken van dierenhuiden

IeperIn het Yper Museum zijn sinds kort een reeks uitzonderlijke vondsten uit de prehistorie te zien. Het gaat om een pijlpunt van zo’n 4.000 jaar oud, twee ‘schrabbers’ en een votiefbijltje. “Het zijn meteen de oudste relicten in het Yper Museum”, vertelt schepen van Musea Dimitry Soenen (N-VA), die erg dankbaar is.

 1. REEKS. Ontdek met acht tips de mooiste terrasjes in het groen in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Roeselare/Poperinge/Heuvelland

  REEKS. Ontdek met acht tips de mooiste terrasjes in het groen in Zuid-West-Vlaanderen

  Als het zonnetje schijnt, dan doen we niets liever dan genieten op een gezellig terras. Zeker nadat we dit de voorbije maanden noodgedwongen moesten missen. Maar sinds de grote bevrijding van vorig weekend kunnen we ons weer massaal installeren met een hapje en een drankje. Bijpraten met vrienden, even verpozen na een deugddoende wandeling of fietstocht of gewoon zomaar, omdat het kan. Daarom geven wij de komende weken graag onze ultieme terrastips. Op zoek naar dat rustgevende plekje in het groen in Zuid-West-Vlaanderen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ga zeker ook een kijken in ons dossier.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek