Kunstenaar Jan Fieuw met het pijlpuntje dat hij vond. Het puntje is gemaakt van silex en dateert uit de periode tussen 2.400 en 1.600 voor Christus.
Volledig scherm
Kunstenaar Jan Fieuw met het pijlpuntje dat hij vond. Het puntje is gemaakt van silex en dateert uit de periode tussen 2.400 en 1.600 voor Christus. © Henk Deleu

Door archeoloog en kunstenaar opgeraapt in de streek en nu te zien in Yper Museum: jachtpijltje en schrabbers om kledij te maken van dierenhuiden

IeperIn het Yper Museum zijn sinds kort een reeks uitzonderlijke vondsten uit de prehistorie te zien. Het gaat om een pijlpunt van zo’n 4.000 jaar oud, twee ‘schrabbers’ en een votiefbijltje. “Het zijn meteen de oudste relicten in het Yper Museum”, vertelt schepen van Musea Dimitry Soenen (N-VA), die erg dankbaar is.

  1. Interesse in leerkrachtenopleidingen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarentekort is echt niet uit de lucht komen vallen”
    West-Vlaanderen

    Interesse in leerkrach­ten­op­lei­din­gen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarente­kort is echt niet uit de lucht komen vallen”

    In de voorbije vijf jaar is het aantal inschrijvingen in de lerarenopleidingen in Vlaanderen pijlsnel gedaald. Tussen schooljaar 2014-2015 en schooljaar 2019-2020 daalde het aantal starters in het lager onderwijs met 24 procent, in het kleuteronderwijs is dat zelfs 33 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenbergh (Vooruit) opvroeg.