De belbus strandde uiteindelijk op de binnenkoer van een kangoeroewoning in Zillebeke.
Volledig scherm
PREMIUM
De belbus strandde uiteindelijk op de binnenkoer van een kangoeroewoning in Zillebeke. © LSI

Dolle achtervolging op gestolen belbus eindigt op binnenkoer van kangoeroewoning in Zillebeke: “We waren precies in een film beland”

Ieper/ZillebekeNa een kilometerslange achtervolging dwars door het centrum van Ieper is zaterdagochtend een man gevat die aan het station een lege belbus had gestolen. Aan de Rijselpoort loste de politie een schot. Uiteindelijk reed de dader zich vast op het binnenplein van een kangoeroewoning in Zillebeke (Ieper). “Mensen dachten dat bij ons een moord was gebeurd”, vertelt bewoonster Trees Dekester (59). De dolle chauffeur is gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Interesse in leerkrachtenopleidingen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarentekort is echt niet uit de lucht komen vallen”
  West-Vlaanderen

  Interesse in leerkrach­ten­op­lei­din­gen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarente­kort is echt niet uit de lucht komen vallen”

  In de voorbije vijf jaar is het aantal inschrijvingen in de lerarenopleidingen in Vlaanderen pijlsnel gedaald. Tussen schooljaar 2014-2015 en schooljaar 2019-2020 daalde het aantal starters in het lager onderwijs met 24 procent, in het kleuteronderwijs is dat zelfs 33 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenbergh (Vooruit) opvroeg.
 1. Dierenpark De Zonnegloed wellicht dit weekend nog gesloten na overstroming: “We moeten ons voorbereiden op meer van dat”
  PREMIUM
  Oostvleteren

  Dierenpark De Zonnegloed wellicht dit weekend nog gesloten na overstro­ming: “We moeten ons voorberei­den op meer van dat”

  Dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren maakt de balans op na de wateroverlast dat het park voor het eerst in 25 jaar zo hard trof. Verschillende dierenverblijven kwamen onder water te staan en ook de wandelpaden waren niet meer bruikbaar. Het ziet er niet naar uit dat het park dit weekend al opnieuw open gaat. “We trekken hier lessen uit voor de toekomst.”