Volledig scherm
© Henk Deleu

Dit was de Flemish Beer Run: in discoplunje joggen én bieren proeven

De derde editie van de ludieke Flemish Beer Run was zondag te gast in en rond Elverdinge. Tweehonderd lopers gingen de loopwedstrijd aan.

 1. Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecteren en moet uiteindelijk pepperspray gebruiken

  Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecte­ren en moet uiteinde­lijk pepper­spray gebruiken

  Een ploeg zag zondagnacht rond 1.30 uur een auto rijden in de Oude Leuvensestraat in Tienen. De politieploeg wilde de auto aan de kant zetten om te controleren of de inzittenden een geldige reden hadden om de avondklok niet te respecteren, maar het voertuig bleef doorrijden na herhaaldelijke signalen om te stoppen. Uiteindelijk parkeerde de auto zich op de parking van een warenhuis in de Pollepelstraat. Er bleken vijf mensen in de auto te zitten. De agenten wilden overgaan tot controle maar één van de passagiers stapte uit en stelde zich onmiddellijk verbaal agressief op. Toen de politie de geagiteerde man bij de arm pakte, sprong ook de bestuurder uit de auto. Er ontstond tumult waarbij de passagier een slag uitdeelde aan een politieman. Hij uitte ook bedreigingen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te bedaren. Het parket dagvaardde de 28-jarige verdachte onmiddellijk in toepassing van het snelrecht.
 2. Iepers monument dreigt de deuren te moeten sluiten: The British Grenadier Bookshop ziet inkomsten wegvallen door wegblijven toeristen
  PREMIUM
  Ieper

  Iepers monument dreigt de deuren te moeten sluiten: The British Grenadier Bookshop ziet inkomsten wegvallen door wegblijven toeristen

  Zijn zaak is gekend in heel de wereld, maar door corona dreigt Steve Douglas (64) zijn souvenirwinkel annex tourbedrijf in de Menenstraat in Ieper te moeten sluiten. De inkomsten van The British Grenadier Bookshop zijn sinds het uitbreken van de crisis en het daarmee verbonden wegvallen van het toerisme met 90 procent gezakt. “Ik kan zelfs mijn huur niet meer betalen.”
 3. Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpselen brengt hij boodschappen aan”
  PREMIUM
  Ieper

  Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpse­len brengt hij boodschap­pen aan”

  Een effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleegt. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel.