Een man uit Komen-Waasten staat voor de rechter in Ieper voor inbreuken op dierenwelzijn.
Volledig scherm
Een man uit Komen-Waasten staat voor de rechter in Ieper voor inbreuken op dierenwelzijn. © Henk Deleu

Dierenliefhebber voor rechter: “Ik zou graag mijn papegaai terug krijgen, dat is mijn hartendief”

Komen-Waasten/IeperEen man uit Komen-Waasten staat voor de rechter in Ieper terecht voor inbreuken op dierenwelzijn. “Mijn cliënt ziet zijn dieren graag en zorgt er goed voor”, aldus zijn advocaat. 

 1. Eindrondes nationaal en provinciaal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke
  Voetbal eindronden

  Eindrondes nationaal en provinci­aal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke

  De plaatsjes voor het provinciaal voetbal voor volgend seizoen geraken stilaan ingevuld. In de provinciale reeksen is men aan de finales per reeks toe en voor sommige teams kon er al klare wijn - lees promotie - geschonken worden. Wel blijft het voor heel wat provinciale ploegen nog uitkijken naar SV Rumbeke, dat op het veld van ASV Geel voor een beslissende match staat om de deur naar het nationaal voetbal in te beuken en dat zou meteen voor nog een extra stijger in de provinciale reeksen kunnen zorgen.
 2. Bierestafette in vernieuwde vakantiewoning Gervelgat: “De betonnen tegeltjes van de inkom kregen nieuw plaatsje als muurtegels in het toilet”
  PREMIUM
  Poperinge

  Bieresta­fet­te in vernieuwde vakantiewo­ning Gervelgat: “De betonnen tegeltjes van de inkom kregen nieuw plaatsje als muurtegels in het toilet”

  De vakantiewoning ‘Gervelgat’ van Katrijn en Bram vind je tussen de Lange Gervelgatstraat (nu Veurnestraat) en Korte Gervelgatstraat (nu Doornstraat). Het kreeg de toepasselijke naam ‘Gervelgat’. In volle coronacrisis verbouwde het koppel de woning uit de vroege jaren ‘30 gebouwd en kijkt uit naar een beloftevolle zomer. “Er waren zeer ingrijpende verbouwingen nodig. Enkel de buitenmuren, verdiepingen met plankenvloer en originele houten trap naar het eerste verdiep bleven behouden.”
 3. Met rugzakje vol attributen wil Heuvelland bezoekers van stilte laten genieten: “Een bijdrage aan een gezonde manier van samenleven”
  Heuvelland

  Met rugzakje vol attributen wil Heuvelland bezoekers van stilte laten genieten: “Een bijdrage aan een gezonde manier van samenleven”

  Heuvelland heeft al langer een Stiltepad, maar maakt het nu nog stiller. De geleente heeft acht logiesuitbaters tot stilte-ambassadeur benoemd. Zij moeten hun gasten in een stiltebad onderdompelen. Een rugzak met attributen, zoals een hangmat en een mooi versierde praatstok, moeten daarbij helpen. “Een op vier Vlamingen gaat dagelijks op zoek naar stilte.”