Een dief brak tot 4 keer binnen in een bestelwagen om materiaal te stelen (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Een dief brak tot 4 keer binnen in een bestelwagen om materiaal te stelen (foto ter illustratie). © RV

Dief krijgt celstraf voor vier inbraken in dezelfde bestelwagen: “Bij laatste feit liet hij zijn smartphone achter”

Ieper/NieuwpoortIn vier maanden heeft een man uit Nieuwpoort vier keer binnengebroken in dezelfde bestelwagen in Ieper. De dief kon worden gevat nadat hij er zijn smartphone had achtergelaten. De rechter veroordeelde de man tot 18 maanden cel, deels met uitstel.

 1. Voka wil met Zuid-Amerikaanse werkkrachten krapte arbeidsmarkt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”
  West-Vlaanderen

  Voka wil met Zuid-Amerikaan­se werkkrach­ten krapte arbeids­markt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”

  Zuid-Amerika, de Filipijnen en Afrika. Naar mensen uit die regio’s kijkt Voka om hier bij ons de krapte op de arbeidsmarkt te helpen wegwerken. De werkgeversorganisatie becijferde dat er de komende jaren in onze provincie 77.000 extra arbeidskrachten zullen nodig zijn om de groei te blijven garanderen. “Daarvan willen we er 50.000 uit het buitenland halen, zelfs buiten Europa. En dat is nodig als onze bedrijven willen blijven groeien en zorgen voor welzijn en welvaart.”
 1. Jonathan Goudeseune pakt overtuigend eerste West-Vlaamse titel bij de senioren: “Op de goed beloopbare stroken het verschil gemaakt”
  VELDLOPEN

  Jonathan Goudeseune pakt overtui­gend eerste West-Vlaam­se titel bij de senioren: “Op de goed beloopbare stroken het verschil gemaakt”

  Een prachtige en gevarieerde omloop, een puike organisatie en heel wat spannende wedstrijden kruidden zondag namiddag het West-Vlaams kampioenschap veldlopen in Eernegem. De titelstrijd bij de senioren mannen werd, zoals verwacht, een van de absolute hoogtepunten. Jonathan Goudeseune (23) bewees dat hij momenteel de beste West-Vlaamse veldloper is en behaalde zijn eerste provinciale titel bij de senioren.