Er zijn al twee groepen Afghaanse medewerkers van Moeders voor Vrede vertrokken en maandag verlaat ook een derde groep het Menin Gate Hostel.
Volledig scherm
Er zijn al twee groepen Afghaanse medewerkers van Moeders voor Vrede vertrokken en maandag verlaat ook een derde groep het Menin Gate Hostel. © RV

Derde groep Afghaanse vrouwen vertrekt uit Ieper naar asielcentrum in Poelkapelle

IeperVolgende week maandag vertrekt uit het Menin Gate Hostel in Ieper een derde groep Afghaanse vluchtelingen van Moeders voor Vrede naar een andere verblijfplaats. Er zijn nu nog vier vrouwen voor wie geen verblijfplaats is gevonden.

 1. Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisverpleging afbouwen door stijgende coronacijfers: “De dijken zijn aan het breken”
  West-Vlaanderen

  Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisver­ple­ging afbouwen door stijgende coronacij­fers: “De dijken zijn aan het breken”

  De stijgende coronacijfers eisen hun tol bij de West-Vlaamse thuisverpleging. In 5 regio’s kan het Wit-Gele Kruis niet meer ingaan op alle nieuwe zorgaanvragen of moet de zorg bij bestaande patiënten worden afgebouwd. “De dijken zijn aan het breken”, zegt Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Er zijn nu al 63 medewerkers out door corona of een quarantaine."
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.