In de Gasthuisbossen gaan we op zoek naar eetbare planten.
Volledig scherm
In de Gasthuisbossen gaan we op zoek naar eetbare planten. © Henk Deleu

Culinaire kruidenwandeling in de Gasthuisbossen: “Op zoek naar eetbare planten”

IeperWist je dat de helft of meer van al het (on)kruid eetbaar is? Waarom wieden, als je het evengoed kan oogsten? Op donderdag 19 juli organiseert het Regionaal Landschap Westhoek een culinaire kruidenwandeling in de Gasthuisbossen in Ieper.

 1. Varkensboeren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”
  Diksmuide

  Varkensboe­ren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”

  Marino Huyghe (47) en zijn echtgenote Els Desmedt (44) van het varkensbedrijf Bien Acquis 1339 in Diksmuide stellen hun nieuwe voederinstallatie voor. “Wat we de dieren te eten geven, proef je in het vlees”, weet Marino. Een deel van de voeding wordt op het eigen bedrijf geteeld. “In twaalf jaar moet die voederinstallatie terugverdiend zijn.”
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.