Geen bezoek in het Jan Yperman Ziekenhuis
Volledig scherm
Geen bezoek in het Jan Yperman Ziekenhuis © Henk Deleu

Coronadruk in Jan Yperman Ziekenhuis stijgt: “Niet-gevaccineerden zijn oververtegenwoordigd”

IeperOndanks de coronadruk doet het Jan Yperman Ziekenhuis er alles aan om elke patiënt de beste zorg te blijven geven. “Maar het is essentieel dat iedereen de maatregelen strikt opvolgt, zodat de curves dalen.” 

  1. Actievoerders vragen meer comfort op voetpaden voor rolstoelgebruikers: “Een obstakelvrije stoep van 1,2 meter breed is de norm”
    Ieper

    Actievoer­ders vragen meer comfort op voetpaden voor rolstoelge­brui­kers: “Een obstakel­vrije stoep van 1,2 meter breed is de norm”

    Rolstoelgebruikers hebben het niet altijd even gemakkelijk op de Ieperse voetpaden. Dat blijkt uit een controle die werd uitgevoerd door onder meer mantelorganisatie Samana. Verzakkingen en opgestoken tegels, maar ook hindernissen als bloembakken, stoten de actievoerders tegen de borst. “Uiteraard kan niet alles worden opgelost, maar met kleine aanpassingen kan een hele vooruitgang worden geboekt”, klinkt het. “Elk jaar investeren we 400.000 euro in vernieuwde voetpaden, dit jaar zelfs 550.000 euro”, reageert schepen Ives Goudeseune (Vooruit).