Met Stef Kamil Carlens heeft het nieuwe festival alvast een mooi naam op het podium.
Volledig scherm
Met Stef Kamil Carlens heeft het nieuwe festival alvast een mooi naam op het podium.

Corona of niet: HuisvandeMens organiseert deze zomer met sParks een nieuw festival in Ieper

IeperJe moet het maar doen, midden de coronacrisis een nieuw festival lanceren. Het vrijzinnige HuisvandeMens in Ieper waagt er zich aan met sParks, een kleinschalig evenement met muziek en woord van 30 juli tot en met 1 augustus. Op de affiche staan onder meer Stef Kamil Carlens en Jean Paul Van Bendegem.

 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldiefstallen: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”
  Brugge/Ieper/Dendermonde/Beringen

  Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldief­stal­len: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”

  Een bende van 27 Roemenen riskeert in de Brugse rechtbank celstraffen tot 7 jaar voor tal van metaaldiefstallen bij schroothandelaars, metaalbedrijven en spoorwegen. In onder meer Ieper, Brugge en Beringen maakte de bende volgens het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro’s aan materiaal buit. “Ze schuwden geen geweld, want ze bedreigden zelfs de politie met een vuurwapen”, stelde procureur Christophe Bergez.