Vooruit stapt uit Iepers stadsbestuur als Frontnacht toch doorgaat.
Volledig scherm
Vooruit stapt uit Iepers stadsbestuur als Frontnacht toch doorgaat. © Frontnacht, Dieter Dewulf

Conner Rousseau dreigt met Vooruit uit stadsbestuur van Ieper te stappen als festival met neonazi’s mag doorgaan

Het stadsbestuur van Ieper bekijkt deze namiddag of het extreemrechtse festival Frontnacht zaterdag kan doorgaan. Dat festival wordt georganiseerd als deel van de IJzerwake komende zondag. Bij Europese inlichtingendiensten wordt het evenement bestempeld als extreemrechtse dreiging. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau speelt het alvast hard. Hij dreigt in ‘VTM NIEUWS’ met de socialistische partij uit het stadsbestuur van de vredesstad te stappen als het festival alsnog doorgaat. “We willen met Vooruit geen podium geven aan neonazi’s.”

107 reacties

 • vanfleteren diederik

  2 maanden geleden
  Leven en laten leven. Een festival is een feest. Dat verbiedt je niet. Waarom wil men dezer dagen steeds kampioen zijn in onverdraagzaamheid?
 • Frans Sels

  2 maanden geleden
  hij zal er niet uitstappen ...postjes en centen zijn te belangrijk !!
 • alain lammens

  2 maanden geleden
  Beeld je eens in dat deze jongen het land zou regeren ?
 • Regina Van Akker

  2 maanden geleden
  Weet Rousseau eigenlijk waarvoor zijn partij staat? Begrijpt die socialisme? Hij zou zich beter daar moeien ipv wat loze praat de wereld in te sturen!
 • hugo bernaerts

  2 maanden geleden
  chapeau voor Rousseau . Zo iets zouden de 2 antwerpse partijvoorzitters om begrijpelijke redenen nooit durven.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 3. Wie zijn de internationaal beruchte neonazi’s die naar Ieper afzakken voor de IJzerwake?
  PREMIUM

  Wie zijn de internatio­naal beruchte neonazi’s die naar Ieper afzakken voor de IJzerwake?

  De IJzerwake organiseert eind augustus een neonazistisch muziekfestival. Dat nieuws werd in de Vredesstad niet warm onthaald. Het stadsbestuur stelt in overleg te zijn met OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, een definitieve beslissing volgt dinsdag. Donderdag waarschuwde OCAD nog voor de opmars van recht-extremisme in ons land. “Het is naïef om te denken dat deze bands niet gevaarlijk zijn”, zegt een Duitse onderzoeker naar extreemrechts. Wie zijn de neonazi’s die op 27 augustus neerstrijken in Ieper?