Chrysanten op de Grote Markt in Ieper als symbool voor het afscheid van de horeca.
Volledig scherm
Chrysanten op de Grote Markt in Ieper als symbool voor het afscheid van de horeca. © Henk Deleu

Chrysanten voor de Ieperse horeca-uitbaters: “Wij zijn een essentieel onderdeel van onze maatschappij en dat moet ook zo blijven”

IeperDe Ieperse horeca-uitbaters verzamelden dinsdag met chrysanten op de Grote Markt in Ieper om hun ongenoegen te uiten over de verplichte sluiting. De actievoerders vinden dat de overheid de zaakvoerders van cafés en restaurants richting kerkhof aan het duwen zijn. “Dit jaar zijn we door deze crisis in totaal 4 maanden gesloten, dat is niet meer om mee te lachen.”

 1. Politie klist dievenbende die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”
  Diksmuide

  Politie klist dievenben­de die list gebruikt: “Mag dit kind even uw toilet gebruiken?”

  De politie heeft een Slowaakse dievenbende geklist die de voorbije dagen actief was in Diksmuide en omstreken. De daders - drie vrouwen en een man - belden aan bij huizen en vroegen of hun kind dat bij hen was naar het toilet mocht. Eens binnen, sloeg de bende aan het stelen. De politie doet nu een oproep naar slachtoffers om zich te melden: heel wat gestolen spullen die zijn gevonden, zijn nog niet toegewezen aan een eigenaar.
 2. In Lampernisse vinden overledenen hun laatste rustplaats in de kerk zelf
  PREMIUM
  Diksmuide

  In Lampernis­se vinden overlede­nen hun laatste rustplaats in de kerk zelf

  In de kerk van Lampernisse bij Diksmuide staan zes pilaren, met in totaal 120 nissen voor urnen. De houten look ervan verwijst naar de bomen in de omgeving. Daarnaast liet het stadsbestuur een dorpslokaal optrekken in een houten box, middenin de kerk. “Het was een heuse kruisweg om dit allemaal voor elkaar te krijgen”, zegt schepen Martin Obin. Benieuwd wat dat kost, zo'n laatste rustplaats in een kerk?
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend