Ghislain Vandecasteele was een fervent motoliefhebber.
Volledig scherm
PREMIUM
Ghislain Vandecasteele was een fervent motoliefhebber. © Hans Verbeke

Cédric (33) bracht zijn vader Ghislain (55) om het leven met zestien messteken tijdens renovatiewerken: zorgde zijn cocaïnegebruik voor een psychose?

Boezinge/ElverdingeHoewel het een bloedhete zomerdag was, ging Ghislain Vandecasteele (55) op 25 juli 2019 helpen met verbouwingen bij z'n zoon Cédric (33) in Boezinge. Een dankwoordje kreeg de vijftiger echter niet. Integendeel, hij werd met zestien messteken om het leven gebracht. Een brutale oudermoord of het gevolg van een psychose door cocaïnegebruik? Het wordt dé discussie op het assisenproces dat maandag werd ingeleid en waar mogelijk nog een andere moordverdachte aan het woord komt.

  1. Onderzoek naar vadermoord in Boezinge afgerond: zoon (31) klaar voor assisenproces
    Boezinge/Elverdinge

    Onderzoek naar vadermoord in Boezinge afgerond: zoon (31) klaar voor assisenpro­ces

    Het onderzoek naar de moord op Ghislain Vandecasteele (55) uit Elverdinge (Ieper) is afgerond en klaar om door het hof van assisen behandeld te worden. De raadkamer van Ieper verwees Ghislains zoon Cedric (31) vrijdag door naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent, de voorlaatste stap richting assisenhof. “Een heel spijtige zaak waar hij kapot van is”, klinkt het bij zijn advocaat Johan Platteau.