De CD&V-fractie (hier nog met de ondertussen gestopte gemeenteraadsleden Dieter Deltour en Els Morlion) pleit voor overleg met alle partijen.
Volledig scherm
De CD&V-fractie (hier nog met de ondertussen gestopte gemeenteraadsleden Dieter Deltour en Els Morlion) pleit voor overleg met alle partijen. © Henk Deleu

CD&V roept op tot overleg over alle Ieperse fracties heen: “Geen tijd meer voor politieke spelletjes, we moeten samen nadenken in het belang van onze stad”

Hoewel het stadsbestuur goed werk levert in deze coronacrisis, vindt de Ieperse CD&V het wel jammer dat er geen overleg is met de andere fracties van de gemeenteraad. De partij stelt daarom voor om een werkgroep op te richten met gemeenteraadsleden uit de oppositie en met vertegenwoordigers van bedrijven en verenigingen.” 

  1. Kersverse covoorzitster van Jong Groen (27) lijdt aan chronische ziekte: “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven”
    Play

    Kersverse covoorzit­ster van Jong Groen (27) lijdt aan chronische ziekte: “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven”

    De kersverse covoorzitster van Jong Groen, Laura Schuyesmans (27), is chronisch ziek. In een interview met ‘De Krant van West-Vlaanderen’ vertelt ze vrijdag openhartig over haar kwelduivel en waarom ze zich ondanks haar ziekte toch intens politiek engageert. “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven. Ik wil daarin het verschil maken voor de mensen die na mij komen", zegt ze. “Op sommige dagen crash je gewoon in de zetel”, vertelt ze in onderstaande video. “Je weet gewoon: elk gesprek met de dokter zal een slecht nieuws gesprek zijn.”