Oppositiepartij CD&V organiseert een inspraaktraject voor de deelgemeenten.
Volledig scherm
Oppositiepartij CD&V organiseert een inspraaktraject voor de deelgemeenten. © Henk Deleu

CD&V Ieper lanceert inspraaktraject voor deelgemeenten: “Elke inwoner moet de kans krijgen toekomst mee te helpen bepalen”

IeperIn Ieper organiseert oppositiepartij CD&V een inspraaktraject voor de deelgemeenten. Via Zuurstof, het inspraakplatform van de partij, kan elke Ieperling zijn of haar ideeën voor de Ieperse deelgemeenten delen. “Op basis daarvan stellen we een deelgemeentenplan op waarbij we de deelgemeente van de toekomst willen vormgeven”, aldus CD&V-voorzitter Thijs Morlion. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Brouwerij De Plukker en Stad Poperinge bouwen samen aan stadsbrouwerij in Hopmuseum
  Poperinge

  Brouwerij De Plukker en Stad Poperinge bouwen samen aan stadsbrou­we­rij in Hopmuseum

  Het huidig Hopmuseum wordt opgewaardeerd tot een volwaardig Centrum van Hop en Bier. Zo wordt er - vermoedelijk tegen 2023 - een stadsbrouwerij in geïntegreerd door brouwerij De Plukker. Die komt op het gelijkvloers. “Bezoekers zullen bij ons het brouwproces van nabij volgen terwijl ze de geur van verse wort met de meekokende hop opsnuiven”, zeggen Joris Cambie en Kris Langouche van De Plukker.