Veel volk troept samen aan de Menenpoort in Ieper. Worden die Menenpoort en de Last Post straks een trekpleister van Westhoek City?
Volledig scherm
Veel volk troept samen aan de Menenpoort in Ieper. Worden die Menenpoort en de Last Post straks een trekpleister van Westhoek City? © Henk Deleu

Burgemeesters van Ieper, Poperinge, Diksmuide en Veurne voorzichtig positief over ‘Westhoek City’

Nu de nieuwe gemeentebesturen uit de startblokken zijn geschoten, herinnert belangenorganisatie Voka hen eraan werk te maken van een ‘Westhoek City’. “Momenteel mist de Westhoek kansen omdat er geen centrumstad is”, zegt Voka. De burgemeesters van de vier Westhoeksteden zijn het idee niet ongenegen.

1 reactie

 • willem coopman

  3 jaar geleden
  Doen, beter vandaag dan gisteren! De discriminatie vanuit Bxl en A'pen is nu al veel te groot. waarom zijn de burgers van de grote steden meer waard dan de bewoners van kleinere gemeenten? Dat er een verschil is is aanvaardbaar, maar moet er dan zoveel meer geld per hoofd vloeien naar de zogenaamde centrumsteden.
 1. Zuivelboerderij bezorgt scouts kampplaats na wateroverlast: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”
  Diksmuide, Laken

  Zuivelboer­de­rij bezorgt scouts kampplaats na waterover­last: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”

  De leiding van scouts Laken-Ruusbroec stond vertrekkensklaar, de vrachtwagen was volgestouwd en toen kwam het nieuws dat hun kampplaats in Suxy in de Ardennen onder water stond. “Het was zaterdagavond 22 uur en meteen sloegen we aan het bellen. En toen kregen we Ans Delepierre van ’t Hof van de Rhille in Woumen bij Diksmuide aan de lijn”, zegt leider Arnaud Bouten (23).