Bruno Lowagie (1ste prijs) en Hanneke Middelburg (3de prijs). Valérie Noelanders (2de prijs) kon niet live bij de prijsuitreiking zijn.
Volledig scherm
Bruno Lowagie (1ste prijs) en Hanneke Middelburg (3de prijs). Valérie Noelanders (2de prijs) kon niet live bij de prijsuitreiking zijn. © RV

Bruno Lowagie uit Sint-Amandsberg wint 9de Gerard Vermeersch-Prijs met column ‘Droomoord’

IeperIn Ieper is voor de 9de keer de tweejaarlijkse Gerard Vermeersch-Prijs uitgereikt. De schrijfwedstrijd voor columns of monologen is genoemd naar de Ieperse cabaretier Gerard Vermeersch, vooral gekend van zijn ‘de Kwaremont ligt open’. Winnaar werd Bruno Lowagie met zijn column ‘Droomoord’. 

  1. ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”
    PREMIUM

    ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”

    De procureur-generaal maakt zich zorgen om de persoonlijkheid en de illegale praktijken van Sacha Brunessaux (23). “Je mag hem niet aanraken of hij gaat in de aanval”, stelde Roeland Vasseur, die 20 jaar vorderde voor de Roeselarenaar. Dat was tot groot ongenoegen van de verdediging. “Dat is even lang als de periode vanaf Sacha’s geboorte tot aan de feiten”, foeterde Johan Platteau. Die laatste had op het einde nog emotionele, hoopvolle woorden klaar voor Sacha zelf.
    Ieper