De Yorkshire Trench and dug-outs moeten worden gerestaureerd.
Volledig scherm
De Yorkshire Trench and dug-outs moeten worden gerestaureerd. © Henk Deleu

Britse reservist komt stad te hulp bij restauratie Yorkshire Trench: “Het is immers de enige originele Britse loopgraaf die open is voor het publiek”

IeperBezoekers aan The Yorkshire Trench in Boezinge kunnen de site al een tijd niet meer in zijn volle glorie bezichtigen. Door het vele water in de ondergrond dreigde het tunnelsysteem in te storten en moest een deel met zand worden opgevuld. De stad Ieper, die eigenaar is van de site, wil met tijd het geheel definitief herstellen en krijgt daarvoor nu hulp van een 60-jarige Brit die een crowdfunding op poten zet. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Kortsluiting zet zolder onder de rook
  Ieper

  Kortslui­ting zet zolder onder de rook

  De brandweer rukte woensdagnamiddag omstreeks 17 uur uit naar de Kalleputstraat in Voormezele. Daar was door een kortsluiting in de straat een zolder onder de rook komen te staan. De eerste meldingen die de brandweer binnen kreeg waren erg alarmerend, maar bij aankomst bleek de situatie erg goed mee te vallen. Door de kortsluiting kwam er even rook uit het dak, maar van brand was geen sprake. De omgeving zat woensdagavond een tijdlang zonder elektriciteit. Fluvius kwam ter plaatse om het euvel te herstellen.