Op het grafzerk van de kapitein staan 2 Victoria Crosses gegraveerd.
Volledig scherm
Op het grafzerk van de kapitein staan 2 Victoria Crosses gegraveerd. © Wikipedia/WernerVC

Britse kapitein Noel Chavasse herdacht: “Een van de slechts drie militairen die Victoria Cross twee keer kreeg”

IeperOp 4 augustus 1917 stierf in een veldhospitaal op de Brandhoek in Ieper de Britse arts en kapitein bij het Royal Amry Medical Corps Noel Chavasse. De dokter is een van de drie militairen die twee keer het Victoria Cross kregen, de hoogste Britse militaire onderscheiding. Het In Flanders Fields Museum herdenkt de militair op haar sociale media. 

 1. West-Vlaanderens oudste brouwerij Leroy Breweries bestaat 450 jaar: “Nummer 1 worden hoeft niet, wij blijven met onze voetjes op de grond”
  Boezinge

  West-Vlaande­rens oudste brouwerij Leroy Breweries bestaat 450 jaar: “Nummer 1 worden hoeft niet, wij blijven met onze voetjes op de grond”

  Ze brouwen er jaarlijks zo’n 5 miljoen liter bier en voeren hun gerstenat uit naar 24 landen, maar toch zegt Philip Leroy (62) van Leroy Breweries in Boezinge een “een kleinere speler” te zijn in het brouwerijlandschap. De oudste brouwerij van de West-Vlaanderen — ondertussen staat de 11de generatie mee aan het roer — ziet ze de toekomst ondanks het crisisspook positief tegemoet. “Je brouwt in eerste instantie om een goed bier te maken.”
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.