Met zijn omgebouwde reddingsboot bevaart Hamish Campbell de Europese rivieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Met zijn omgebouwde reddingsboot bevaart Hamish Campbell de Europese rivieren. © Henk Deleu

Brit die met omgebouwde reddingssloep Europa bevaart, meert aan in Ieper: “Blij dat ik hier een stop maak”

IeperFietsers en stappers zullen ongetwijfeld de vreemde boot al hebben opgemerkt die deze dagen aan de sluis in Boezinge ligt. Het oranje tuig is een oude reddingsloep waarmee de Brit Hamish Campbell (57) tal van Europese rivieren, kanalen en meren bevaart. De klimaatactivist is nu op weg naar huis, maar hield nog even halt in de Westhoek. “Het regent hier even fel als thuis in Engeland.”

 1. Al liefst zeventien aangiften van exhibitionisme op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlichte dag
  MOORSLEDE/ROESELARE/ZONNEBEKE

  Al liefst zeventien aangiften van exhibitio­nis­me op de Stroroute, daders slaan telkens toe op klaarlich­te dag

  Op de provinciale Stroroute zijn er de afgelopen drie jaar maar liefst zeventien aangiften van exhibitionisme geweest. Daders sloegen toe in Moorslede, Zonnebeke en Roeselare. De feiten vonden telkens plaats op klaarlichte dag en meestal op dinsdag, donderdag of vrijdag. Burgemeester Ward Vergote (Visie) maakte dat donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad in Moorslede.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 3. Agentschap Opgroeien schorst kinderopvang Calimero in Passendale na klachten: “Gelukkig kunnen veel grootouders inspringen”
  Passendale

  Agentschap Opgroeien schorst kinderop­vang Calimero in Passendale na klachten: “Gelukkig kunnen veel grootou­ders inspringen”

  Het agentschap Opgroeien heeft een kinderopvang in Passendale tijdelijk geschorst na enkele klachten. Die zullen ze nu verder onderzoeken. Dat heeft het agentschap Opgroeien bevestigd. Het gaat om Calimero in het begin van de drukke Statiestraat, een opvang met maximaal 25 plaatsen. Voor de betrokken ouders wordt een oplossing gezocht. De crèche staat al een tijdlang over te nemen.