De door de gouverneur bepaalde verdeelsleutel zorgt voor heel wat onrust bij steden en gemeenten uit het hinderland.
Volledig scherm
De door de gouverneur bepaalde verdeelsleutel zorgt voor heel wat onrust bij steden en gemeenten uit het hinderland. © Hans Verbeke

Brandweerzone West kost Ieper volgend jaar 165.000 euro meer: “Nieuwe verdeelsleutel is onrechtvaardig”

WesthoekDe stad Ieper klopt aan bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) nu de gouverneur de verdeelsleutel voor de kosten van de brandweerzone West aanpaste. Door de herverdeling moeten enkele steden en -gemeentes in de Westhoek plots veel meer betalen. In Ieper gaat het om 165.000 euro extra.  “Bijzonder onrechtvaardig”, vindt burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper).

 1. Ieper helpt dit jaar de 100.000ste amfibie overzetten: “Het geeft een goed gevoel om te weten dat je die dieren van een gewisse dood redt”
  PREMIUM
  Ieper

  Ieper helpt dit jaar de 100.000ste amfibie overzetten: “Het geeft een goed gevoel om te weten dat je die dieren van een gewisse dood redt”

  Bij Bart Depestel uit Ieper is de liefde voor de padden, kikkers en salamanders zo groot dat hij in zijn tuin een grote poel liet aanleggen voor de diertjes. Daarnaast helpt hij samen met zijn kinderen amfibieën de straat over, zodat ze veilig naar een broedplaats kunnen trekken. De stad Ieper is opnieuw op zoek naar mensen zoals Bart die een handje willen toesteken om de beestjes op een veilige manier de paddentrek te laten doorstaan.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht