Jan Sanders aan zijn woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Sanders aan zijn woning. © Henk Deleu

‘Braafste man van Ieper’ vrijgesproken voor poging doodslag nadat hij indringer neerstak: “Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou kunnen”

IeperJan Sanders (74), volgens zijn advocaat de ‘braafste man van Ieper’, verscheen voor de rechter voor poging doodslag.  De man stak in juli 2020 een indringer neer met een mes en zat een weekje in de cel. Hoewel het openbaar ministerie de zeventiger een straf wou aansmeren, sprak de rechtbank hem vrij op basis van wettige zelfverdediging. “Ik had er alle vertrouwen in dat ik niet terug naar de gevangenis zou moeten. Ik handelde uit schrik, maar wilde die man niet verwonden.” 

  1. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
    PREMIUM

    ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

    “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
    Ieper