Personeelsleden van Kronospan, Landschapsvrijwilligers, leden van de Milieuraad en vrijwilligers van Natuurpunt plantten 2.400 bomen en struiken aan.
Volledig scherm
Personeelsleden van Kronospan, Landschapsvrijwilligers, leden van de Milieuraad en vrijwilligers van Natuurpunt plantten 2.400 bomen en struiken aan. © RV


Oostenrijks bedrijf plant bomen in de Westhoek: “We zetten onze schouders onder de vergroening van de omgeving”

IeperHet Oostenrijks bedrijf Kronospan heeft langs de Ieperlee in Ieper 2.400 bomen en struiken en 20 hoogstambomen aangeplant. De aanplantingen krijgen de toepasselijke naam ‘Ieperleebosjes’. De managing director van het bedrijf Ignace Gorus woont in Ieper. 

 1. Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetapparatuur van amateurweerkundige
  PREMIUM
  Kemmel

  Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetappara­tuur van amateur­weer­kun­di­ge

  De onderzeese vulkaanuitbarsting die afgelopen weekend aan de eilandenstaat Tonga in de Stille Oceaan plaatsvond, zorgde ook bij ons, meer dan 16.700 km verder, voor een impact. Voelen deden we het niet, maar op de Kemmelberg werd wel een luchtdrukverschil gemeten in het weerstation van Philippe Vercouter (58). “We moeten er ons ervan bewust zijn dat de natuur nog altijd enorm krachtig is.”
 2. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.
 3. Lovie kan nog financieel duwtje gebruiken voor restauratie schilderij van grondlegster domein De Lovie: “Al mooie giften gekregen, maar we missen nog 2.100 euro”
  Poperinge

  Lovie kan nog financieel duwtje gebruiken voor restaura­tie schilderij van grondleg­ster domein De Lovie: “Al mooie giften gekregen, maar we missen nog 2.100 euro”

  De Lovie vzw, een organisatie voor mensen met een verstandelijke handicap in Poperinge, is op zoek naar financiële steun om een historisch schilderij te restaureren. Nog 2.100 euro heeft De Lovie vzw nodig om het werk te herstellen waar de adellijke dame en grondlegster van het kasteeldomein ‘Marie Josèphe Cornelie Van Renynghe de Voxvrie’, op prijkt.