Een aantal grafstenen moest opnieuw worden geplaatst omdat boomwortels de stenen aantastten
Volledig scherm
Een aantal grafstenen moest opnieuw worden geplaatst omdat boomwortels de stenen aantastten © CWGC

Bomen op oorlogskerkhof duwen grafstenen weg: graven krijgen nieuwe fundering

VlamertingeWitte grafstenen en mooie bomen zijn twee elementen die de begraafplaatsen van de Commonwealth War Graves Commission in de Westhoek typeren. Wanneer wortels van lindebomen grafstenen wegduwen, moet een oplossing gezocht worden. Zoals recent gebeurde bij een restauratie op het Vlamertinghe New Military Cemetery. Want de begraafplaatsen moeten er blijven uitzien zoals ze honderd jaar geleden werden ontworpen.

  1. Interesse in leerkrachtenopleidingen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarentekort is echt niet uit de lucht komen vallen”
    West-Vlaanderen

    Interesse in leerkrach­ten­op­lei­din­gen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarente­kort is echt niet uit de lucht komen vallen”

    In de voorbije vijf jaar is het aantal inschrijvingen in de lerarenopleidingen in Vlaanderen pijlsnel gedaald. Tussen schooljaar 2014-2015 en schooljaar 2019-2020 daalde het aantal starters in het lager onderwijs met 24 procent, in het kleuteronderwijs is dat zelfs 33 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenbergh (Vooruit) opvroeg.