Altijd fijn, met een mooie tekening op jouw kaft naar school gaan.
Volledig scherm
Altijd fijn, met een mooie tekening op jouw kaft naar school gaan. © Michael Depestele

Boekenkaftdag in lokale bibliotheken voor kinderen tussen 6 en 14

WesthoekStilletjes komt de start van het nieuwe schooljaar dichterbij. De bibliotheken organiseren in september in dat kader opnieuw een boekenkaftdag. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Kortsluiting zet zolder onder de rook
  Ieper

  Kortslui­ting zet zolder onder de rook

  De brandweer rukte woensdagnamiddag omstreeks 17 uur uit naar de Kalleputstraat in Voormezele. Daar was door een kortsluiting in de straat een zolder onder de rook komen te staan. De eerste meldingen die de brandweer binnen kreeg waren erg alarmerend, maar bij aankomst bleek de situatie erg goed mee te vallen. Door de kortsluiting kwam er even rook uit het dak, maar van brand was geen sprake. De omgeving zat woensdagavond een tijdlang zonder elektriciteit. Fluvius kwam ter plaatse om het euvel te herstellen.
 1. Ambitieuze Julie Voet trekt met AV Roeselare naar CrossCup Relays: “Puntjes sprokkelen voor het klassement”
  Atletiek

  Ambitieuze Julie Voet trekt met AV Roeselare naar CrossCup Relays: “Puntjes sprokkelen voor het klassement”

  Zondag is het eindelijk zover. In Berlare wordt dan het veldloopseizoen op gang geschoten met de CrossCup Relays. Dat is traditiegetrouw een heel aangenaam schouwspel en het wordt ook een eerste waardemeter om te zien hoe het met de vorm van de nationale toppers gesteld is. Aan West-Vlaamse kant is het vooral uitkijken naar het vrouwenteam van AV Roeselare, dat traditioneel sterk voor de dag komt op de Relays. Deze keer strijden ze met Adeline Temmerman, Hanna Vandenbussche en nieuwkomer Julie Voet voor een podiumplaats.