Het Laatste Avondmaal rolt door de straten van Voormezele.
Volledig scherm
Het Laatste Avondmaal rolt door de straten van Voormezele. © Eric Flamand

Bloedprocessie verenigt gemeente

VOORMEZELEOnder een stralende zon trokken 500 figuranten zondagnamiddag door de dorpskern van Voormezele, ter verering van bloed van Christus dat volgens de overlevering al sinds 1152 in het dorp wordt bewaard. Ook dit jaar trokken opvallend veel jonge mensen op, die de traditie heel bewust in leven willen houden.

 1. ASSISEN. Wapendeskundige maakt komaf met verhaal van beschuldigde: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wapendes­kun­di­ge maakt komaf met verhaal van beschuldig­de: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”

  Het gewicht van meer dan een halve emmer water was volgens wapendeskundige Erik De Durpel nodig om de trekker van de antieke revolver van William De Bondt (53) over te halen. Net zoals de wetsdokters maakte hij tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof dan ook komaf met het verhaal van een ongeval. “De trekkerweerstand was dermate groot dat een accidenteel afgaan van het schot uitgesloten is", klonk het.
 2. Warre Dassonville (18) brengt zelfgemaakte handtassen op de markt: “Ik vervaardigde al exemplaren uit oude legerkledij”
  Ieper

  Warre Dassonvil­le (18) brengt zelfgemaak­te handtassen op de markt: “Ik vervaardig­de al exemplaren uit oude legerkle­dij”

  Warre Dassonville (18) uit Ieper wil het cliché doorbreken dat handtassen enkel voor vrouwen zijn. “Iedereen die graag een handtas ziet mag er een dragen, mannen zowel als vrouwen.” De jongeman richtte 3 maanden geleden zijn bedrijfje Shakosse op en maakt zelf handtassen uit tweedehandsmaterialen. Op 8 november opent hij in de Rijselstraat een pop-upstore.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond