De twee lichtgewonde slachtoffers werden overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. (archieffoto als illustratie)
Volledig scherm
De twee lichtgewonde slachtoffers werden overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis. (archieffoto als illustratie) © Hans Verbeke

Bestuurder (66) speelt rijbewijs kwijt bij kop-staart botsing

Ieper/RoeselareOp de Brugseweg in Ieper, op Sint-Jan, gebeurde zaterdagmiddag een kop-staart aanrijding. Daarbij vielen twee lichtgewonden.

 1. “Een fantastisch museum met een begraafplaats voor de deur”: waarom Britse schoolgroepen 
 Hooge Crater boven In Flanders Fields Museum verkiezen
  PREMIUM
  Ieper

  “Een fantas­tisch museum met een begraaf­plaats voor de deur”: waarom Britse schoolgroe­pen Hooge Crater boven In Flanders Fields Museum verkiezen

  Alle hens aan dek bij In Flanders Fields Museum. Het IFFM wil iets doen aan het wegblijven van Britse schoolgroepen in het Ieperse museum. Uit een rondvraag door CD&V Ieper blijkt dat de Engelse scholieren momenteel eerder kiezen voor Passchendaele Museum in Zonnebeke of Hooge Crater Museum in Zillebeke. Het resultaat van de enquête spreekt boekdelen.
 2. Dirk-Jan Dewaegemaeker over zijn komst naar KVK Westhoek: “Jammer genoeg kon ik reeks hoger geen enkele keer scoren. Mentaal woog dat wel op mij”
  voetbal tweede nationale A

  Dirk-Jan Dewaegemae­ker over zijn komst naar KVK Westhoek: “Jammer genoeg kon ik reeks hoger geen enkele keer scoren. Mentaal woog dat wel op mij”

  Het was wennen zondag in het Crack Stadion in Ieper zonder Bruno Debo voor de dug-out van KVK Westhoek nadat er vorige week in zijn vierde seizoen een einde kwam aan de samenwerking. Assistent Dominique Cauwelier was de coach van dienst. Meest opvallende wijziging was dat centrale verdediger Valentin Mahieu doorschoof als verdedigende middenvelder. De interim-trainer koos tegen FC Merelbeke (0-0) voor een 4-3-3.
 1. Steven Casteele na overwinningen in Poperinge en Ieper: “Ik voel me eindelijk opnieuw wat atleet”
  Veldlopen

  Steven Casteele na overwinnin­gen in Poperinge en Ieper: “Ik voel me eindelijk opnieuw wat atleet”

  Afgelopen weekend werd voor het eerst in drie jaar opnieuw een veldloop georganiseerd in Ieper. De 57ste editie van de Grote Prijs Stad Ieper kreeg met Steven Casteele toch wel een mooie naam op de erelijst. De Gullegemnaar, die sinds dit jaar in de kleuren van AV Roeselare loopt, is aan zijn zoveelste comeback bezig en toonde in Ieper dat hij stilaan opnieuw boven water aan het komen is. “Ik kom van heel ver terug”, klinkt het.