De bestelwagen van de koerier raakte onherstelbaar beschadigd bij de brand langs de Bargiestraat in Ieper.
Volledig scherm
De bestelwagen van de koerier raakte onherstelbaar beschadigd bij de brand langs de Bargiestraat in Ieper. © Hans Verbeke

Bestelwagen van koerier gaat in vlammen op, brandweer kan bedrijfsgebouw vrijwaren

 1. Franky (57) in hongerstaking omdat zijn Vietnamese echtgenote geen visum krijgt: “Hoever ik dit wil drijven? Dat weet ik niet”
  Ieper

  Franky (57) in hongersta­king omdat zijn Vietnamese echtgenote geen visum krijgt: “Hoever ik dit wil drijven? Dat weet ik niet”

  Franky Defauw (57) uit Ieper hoopt door in hongerstaking te gaan de overheid te kunnen bewegen om zijn Vietnamese vrouw Mai (37) alsnog een visum te geven. De man beweert dat de stad Ieper de goedkeuring tegenhoudt, maar volgens schepen Ives Goudeseune is dat nonsens. “Alle overlegpogingen zijn mislukt, omdat er geen communicatie mogelijk is. Het dossier was volledig in orde. Ik begrijp niet dat dit kan?”, aldus de hongerstaker.
 2. STRAFPLEITERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopbende RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”
  PREMIUM
  Oostkamp/Zedelgem

  STRAFPLEI­TERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopben­de RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”

  Ze was nog maar stagiaire toen ze naar het politiekantoor geroepen werd om Jacky Labaere bij te staan. De leider van hiphopbende RAW13 had samen met drie kompanen een dodelijke raid gepleegd op een café. Twaalf jaar later is Mieke Byttebier (36) nog steeds zijn advocate. “Hij is een ruwe bolster met een zachte binnenkant”, zegt ze, al was hun eerste ontmoeting niet bepaald zacht te noemen. Wij spraken de Oostkampse over haar klik met een moordenaar, en de combinatie van het strafpleiten met het moederschap.