Bellewaerde heeft al enkele achtbanen, zoals de Boomerang, maar had plannen voor nog een in het bosrijke gebied van de Canadazone.
Volledig scherm
Bellewaerde heeft al enkele achtbanen, zoals de Boomerang, maar had plannen voor nog een in het bosrijke gebied van de Canadazone. © rv

Bellewaerde trekt aanvraag voor nieuwe achtbaan in na discussie over aantal bomen die moeten verdwijnen

Bellewaerde heeft de plannen voor een nieuwe achtbaan voorlopig weer opgeborgen. Het Ieperse pret- en dierenpark wilde aanvankelijk volgend jaar een nieuwe achtbaan bouwen in het bosrijke deel van de ‘Canadazone’ en had al een omgevingsvergunning aangevraagd bij de deputatie. “Er is echter discussie ontstaan met het Agentschap Natuur en Bos over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen”, weet gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V). De nv Belpark uit Waver heeft de aanvraag daarom zelf weer ingetrokken.

1 reactie

 • patrick morel

  2 jaar geleden
  Duizenden bomen werden gekapt op bermen langs autostrades en ringwegen. Zelfs veel bomen werden gekapt voor de bouw van een appartementsgebouw langs de Leie. Zeg dat je nieuwe zal planten en alles is in orde of moet je iemand kennen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo