Bellewaerde heeft al enkele achtbanen, zoals de Boomerang, maar had plannen voor nog een in het bosrijke gebied van de Canadazone.
Volledig scherm
Bellewaerde heeft al enkele achtbanen, zoals de Boomerang, maar had plannen voor nog een in het bosrijke gebied van de Canadazone. © rv

Bellewaerde trekt aanvraag voor nieuwe achtbaan in na discussie over aantal bomen die moeten verdwijnen

Bellewaerde heeft de plannen voor een nieuwe achtbaan voorlopig weer opgeborgen. Het Ieperse pret- en dierenpark wilde aanvankelijk volgend jaar een nieuwe achtbaan bouwen in het bosrijke deel van de ‘Canadazone’ en had al een omgevingsvergunning aangevraagd bij de deputatie. “Er is echter discussie ontstaan met het Agentschap Natuur en Bos over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen”, weet gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V). De nv Belpark uit Waver heeft de aanvraag daarom zelf weer ingetrokken.

1 reactie

 • patrick morel

  2 jaar geleden
  Duizenden bomen werden gekapt op bermen langs autostrades en ringwegen. Zelfs veel bomen werden gekapt voor de bouw van een appartementsgebouw langs de Leie. Zeg dat je nieuwe zal planten en alles is in orde of moet je iemand kennen.
 1. Gewestweg tussen Vlamertinge en Poperinge heringericht: “Huidige fietsinfrastructuur en weginrichting voldoen niet langer”
  Poperinge/Vlamertinge

  Gewestweg tussen Vlamertin­ge en Poperinge heringe­richt: “Huidige fietsinfra­struc­tuur en weginrich­ting voldoen niet langer”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een grondige herinrichting van de Poperingseweg en de Ieperseweg (N308) tussen de ring van Poperinge en de dorpskern van Vlamertinge. Met de herinrichting van de weg wil het agentschap de gewestweg, die ook het gehucht de Brandhoek doorkruist, veiliger maken. De focus ligt op een goede fiets- en voetgangersinfrastructuur, een overzichtelijke weginrichting en een aantrekkelijk omgevingsbeeld.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”