Enkele advocaten op bezoek in Ieper.
Volledig scherm
Enkele advocaten op bezoek in Ieper. © Foto Eric Flamand

Balies verbroederen om fusie voor te bereiden

IEPERTientallen advocaten zijn in Ieper op teambuilding gegaan om de mogelijke fusie van de West-Vlaamse balies voor te bereiden. Ze gingen wandelen, woonden de Last Post bij en kwamen 's avonds samen voor een etentje.

 1. Grondeigenaar legt graafwerken stil nadat archeoloog resten loopgraven in het oog krijgt: “We dachten meteen aan een belangrijke verdedigingslinie”
  PREMIUM
  Ieper

  Grondeige­naar legt graafwer­ken stil nadat archeoloog resten loopgraven in het oog krijgt: “We dachten meteen aan een belangrij­ke verdedi­gings­li­nie”

  In het gehucht Potyze bij Ieper legden opgravingen op een akker Britse verbindingsloopgraven bloot. Jan Decorte, archeoloog bij CO7, lag aan de basis van het onderzoek. Vanuit het aangrenzende erfgoeddepot Depotyze zag hij plots donkere strepen in de aarde opduiken. Hij had meteen door dat het om iets waardevols ging.
 2. Gerben Dewinter terug van Tour de Valromey, zaterdag op BK tijdrijden en zondag in kermiskoers De Klijte
  Wielrennen juniores

  Gerben Dewinter terug van Tour de Valromey, zaterdag op BK tijdrijden en zondag in kermis­koers De Klijte

  Met in zijn vierde koers meteen zijn eerste zege in Orroir op zak, trok tweedejaarsjunior Gerben Dewinter uit Voormezele met Gaverzicht-Be Okay naar de Tour de Valromey. Veel tijd om uit te rusten krijgt Gerben niet. Dit weekend staan er al twee nieuwe koersen op het programma. Morgen is er het BK tijdrijden in Koksijde, zondag is er een kermiskoers in De Klijte. Dichtbij huis dus.
 3. Zesde generatie in Brouwerij Deca staat klaar: “Maar de kinderen zullen niet geforceerd worden om over te nemen”
  PREMIUM
  Vleteren

  Zesde generatie in Brouwerij Deca staat klaar: “Maar de kinderen zullen niet geforceerd worden om over te nemen”

  Georges Arthur en Marius zagen op 23 april het levenslicht. De tweeling groeit op tussen het bier in Brouwerij Deca in Woesten bij papa Nicolas Christiaens en mama Katrien Sampers. Het is de zesde generatie uit de brouwersfamilie Christiaens die de naam Georges draagt. “Een mooi eerbetoon aan mijn overleden vader”, zegt Georges Nicolas Christiaens van Brouwerij Deca.