Willy Debrabandere
Volledig scherm
Willy Debrabandere © RV foto uitvaartzorg Leo Ieper

Bakker Willy Debrabandere (73) plots overleden

VLAMERTINGEGepensioneerd bakker Willy Debrabandere (73) uit Vlamertinge is thuis plots overleden. Hij was meer dan vijftig jaar bakker. In 1998 namen zijn enige zoon Wim en diens vrouw Evelyne Vermeersch de bakkerij in de Poperingseweg over. Willy en zijn echtgenote Frida De Ketelaere kwamen er graag helpen.

 1. Britse reservist komt stad te hulp bij restauratie Yorkshire Trench: “Het is immers de enige originele Britse loopgraaf die open is voor het publiek”
  Ieper

  Britse reservist komt stad te hulp bij restaura­tie Yorkshire Trench: “Het is immers de enige originele Britse loopgraaf die open is voor het publiek”

  Bezoekers aan The Yorkshire Trench in Boezinge kunnen de site al een tijd niet meer in zijn volle glorie bezichtigen. Door het vele water in de ondergrond dreigde het tunnelsysteem in te storten en moest een deel met zand worden opgevuld. De stad Ieper, die eigenaar is van de site, wil met tijd het geheel definitief herstellen en krijgt daarvoor nu hulp van een 60-jarige Brit die een crowdfunding op poten zet.
 2. Restauratie belforttoren in stroomversnelling: “We geven publiek nog de kans alles van dichtbij te bewonderen”
  Ieper

  Restaura­tie belfortto­ren in stroomver­snel­ling: “We geven publiek nog de kans alles van dichtbij te bewonderen”

  De restauratie van de Ieperse belforttoren is een jaar bezig en nadert haar eindpunt. Eind oktober krijgt de toren haar spits terug en daarna gaat Margriet de draak weer op haar staak. In de loop van februari zou de toren opnieuw in volle glorie moeten schitteren. Ondertussen organiseert de stad tijdens het openwerfweekend nog een bezoekmoment. “Het wordt een unieke, leerrijke en vooral onvergetelijke ervaring op grote hoogte.”