Hier eindigt de A19: met een spookbrug die zelfs een plaats in de lijst van grote nutteloze bouwwerken in België op Wikipedia behaalde.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier eindigt de A19: met een spookbrug die zelfs een plaats in de lijst van grote nutteloze bouwwerken in België op Wikipedia behaalde. © Henk Deleu

AUTOSNELWEGVERHALEN. De sage rond de A19 blijft na meer dan 60 jaar nog steeds aanmodderen: “Jammer dat dit dossier al zoveel geld en tijd heeft gekost”

Ieper/VeurneDe A19 tussen Kortrijk en Veurne moest de zuidelijke schakel vormen in de West-Vlaamse autosnelwegdriehoek. Die driehoek, die verder bestaat uit de E403 en E40, zou zorgen voor een gemakkelijke bereikbaarheid van heel wat plekjes in de provincie. Echter: meer dan 60 jaar na het bekendmaken van de plannen houdt de E19 nog steeds halt op een spookbrug in Ieper. Ondertussen verlegde de focus zich naar de N8 tussen Ieper en Veurne, maar ook daar blijf het dossier klungelen. “Hopelijk komt hier ooit een oplossing.” Meer autosnelwegverhalen lees je in dit dossier.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Trainer Bruno Debo na eerste nederlaag KVK Westhoek: “Leider worden ging wel leuk zijn, maar met tien op vijftien kunnen we zeker niet klagen”
  VOETBAL TWEEDE nationale A

  Trainer Bruno Debo na eerste nederlaag KVK Westhoek: “Leider worden ging wel leuk zijn, maar met tien op vijftien kunnen we zeker niet klagen”

  Op de vijfde speeldag leed KVK Westhoek zondag thuis tegen SV Oudenaarde zijn eerste nederlaag (1-2). Aanvoerder Laurenz Simoens en maats creëerden na de rust te weinig kansen. De bezoekers kregen tweemaal een penalty. Doelman Maxence Dannel redde de eerste van de 38-jarige spits Jerome Mezine. “De manier waarop we verliezen, is sneu”, zegt trainer Bruno Debo.