Hier eindigt de A19: met een spookbrug die zelfs een plaats in de lijst van grote nutteloze bouwwerken in België op Wikipedia behaalde.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier eindigt de A19: met een spookbrug die zelfs een plaats in de lijst van grote nutteloze bouwwerken in België op Wikipedia behaalde. © Henk Deleu

AUTOSNELWEGVERHALEN. De sage rond de A19 blijft na meer dan 60 jaar nog steeds aanmodderen: “Jammer dat dit dossier al zoveel geld en tijd heeft gekost”

Ieper/VeurneDe A19 tussen Kortrijk en Veurne moest de zuidelijke schakel vormen in de West-Vlaamse autosnelwegdriehoek. Die driehoek, die verder bestaat uit de E403 en E40, zou zorgen voor een gemakkelijke bereikbaarheid van heel wat plekjes in de provincie. Echter: meer dan 60 jaar na het bekendmaken van de plannen houdt de E19 nog steeds halt op een spookbrug in Ieper. Ondertussen verlegde de focus zich naar de N8 tussen Ieper en Veurne, maar ook daar blijf het dossier klungelen. “Hopelijk komt hier ooit een oplossing.” Meer autosnelwegverhalen lees je in dit dossier.

  1. Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”
    Ieper

    Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”

    Op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze in Ieper kregen woensdag negen Franse soldaten een laatste rustplaats. Het ging om militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool mochten kransen neerleggen. “We moeten die mensen voor altijd dankbaar zijn”, zegt de 10-jarige Merel De Coen uit Ieper.