Pieter Trogh geeft wat uitleg bij de sleutels, schepen Soenen en schepen Despeghel blijken aandachtige luisteraars.
Volledig scherm
Pieter Trogh geeft wat uitleg bij de sleutels, schepen Soenen en schepen Despeghel blijken aandachtige luisteraars. © Henk Deleu

Amsterdammer wint wedstrijd herdenkingsconcept burgerslachtoffers WO I: “Bronzen sleutels geven die mensen een naam”

IeperBinnenkort is de kans groot dat passanten in de straten van Ieper bronzen sleutels op de grond zien liggen. Die behoren tot het project ‘De Verloren Sleutels’, een idee van een Nederlandse kunstenaar, waarmee de vergeten burgerslachtoffers van WO I worden herdacht. “We zijn fier dat we dat eindelijk op een goede manier kunnen doen.” 

  1. Festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomersessies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muziekliefhebber toch dit kunnen aanbieden”
    Dranouter

    Festivaldi­rec­teur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomerses­sies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muzieklief­heb­ber toch dit kunnen aanbieden”

    In Dranouter is de opbouw bezig voor de Zomersessies XL die plaatsvinden van 5 tot 8 augustus. Het coronavirus legt het grootste muziekevenement van de Westhoek nu al voor een tweede keer op rij aan banden, maar in tegenstelling tot vorig jaar mogen nu 5.000 mensen per festivaldag het terrein op en is er ruimte voor randanimatie. “Hopelijk volgend jaar weer op een normale manier.”