Alain Allaeys leefde voor de muziek.
Volledig scherm
PREMIUM
Alain Allaeys leefde voor de muziek. © RV/Christophe Dehaene

Alain Allaeys, bezieler van rockgroep Mad Dog Loose, gestorven op 59-jarige leeftijd: “Geen babbelaar, maar hij had bakken charisma en een hoop talent”

IeperAlain Allaeys (59) liet afgelopen weekend in zijn appartement in Ieper het leven na een hartaanval. De zanger-gitarist verwierf in de jaren 90 bekendheid met zijn band Mad Dog Loose, waarvan verschillende hitjes op Studio Brussel werden gedraaid. Na twee openhartoperaties  hield hij het noodgedwongen voor bekeken. “Hij bleef echter passioneel met muziek bezig”, zegt zijn zus Nathalie.  

  1. Legendarisch café De Zon waar Festival Dranouter het levenslicht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”
    PREMIUM

    Legenda­risch café De Zon waar Festival Dranouter het levens­licht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”

    Veel stamgasten van café De Zon in Dranouter liepen al maanden verloren nadat vorig jaar in mei de kroeg de deuren sloot. Ook tijdens de laatste editie van Festival Dranouter bleken heel wat festivalgangers fel ontgoocheld toen ze bij het afzakken naar het dorp voor een gesloten deur stonden. Maar nu is de ellende voorbij, want vanaf 1 april tapt David Chapelle (26) uit Ieper biertjes in de horecazaak. “Ik wil er iets meer een bruine kroeg van maken, maar ga ook niet te veel veranderen”, zegt hij.
    Dranouter