T.M. uit Kortrijk raakte betrokken bij de steekpartij.
Volledig scherm
T.M. uit Kortrijk raakte betrokken bij de steekpartij. © Maxime Petit

Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd

Kortrijk / IeperDe 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.

 1. Nieuwbouw Jan Yperman herbergt 3 afdelingen: “Hiermee bouwt het ziekenhuis verder aan kwaliteitsvolle zorg dichter bij de mensen”
  Ieper

  Nieuwbouw Jan Yperman herbergt 3 afdelingen: “Hiermee bouwt het ziekenhuis verder aan kwaliteits­vol­le zorg dichter bij de mensen”

  Het Jan Yperman Ziekenhuis bouwt op de site in Ieper een nieuwe vleugel waarin kinderpsychiatrie, revalidatie en dialyse een onderkomen vinden. Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) kwam donderdag een kijkje nemen naar de bouwwerken en zag dat het goed is. “Een goede zorgstrategie draait rond het maken van keuzes die in het belang van de patiënt zijn. Met deze investeringen komt het Jan Yperman Ziekenhuis daar aan tegemoet.”
 2. Verloederde Kosmos moet na zestien jaar opnieuw pareltje worden: “Geen vijf sterren, wel vijf miljard sterren”
  PREMIUM
  Westouter

  Verloeder­de Kosmos moet na zestien jaar opnieuw pareltje worden: “Geen vijf sterren, wel vijf miljard sterren”

  Het voormalige vakantiedomein Kosmos op de Rodeberg in Westouter krijgt na zestien jaar leegstand een nieuwe invulling. Hendrik Daem en zijn vrouw Nathalie Lermytte, eigenaars van een vakantiewoning in Westouter, gaan de verloederde site ombouwen en uitbaten. Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter gaan Natalie en Hendrik twaalf concepten uitwerken, van kunst tot een nieuw hotel. “Sport, natuurbeleving en kunst zullen centraal staan”, aldus de nieuwe uitbater.