De aanhangwagen kantelde in de gracht.
Volledig scherm
De aanhangwagen kantelde in de gracht. © LSI

Aanhangwagen met kippen belandt in de gracht

In de Bellestraat in Vlamertinge is dinsdagochtend de aanhangwagen van een kippentransport in de gracht beland. De vrachtwagen ging in schaar waardoor de weg een tijdje afgesloten was.

 1. Na 103 jaar krijgt kapitein Ernest Parry een graf met zijn naam op, dankzij onderzoeker Freddy Declerck: “Ik doe dit werk voor nabestaanden”
  PREMIUM

  Na 103 jaar krijgt kapitein Ernest Parry een graf met zijn naam op, dankzij onderzoe­ker Freddy Declerck: “Ik doe dit werk voor nabestaan­den”

  Voor het eerst in de geschiedenis kon op de anonieme grafsteen van een Nieuw-Zeelandse soldaat uit WOI een naam worden geplakt. De nabestaanden van kapitein Ernest Parry weten nu dat hij rust op de Dochy Farm Cemetery, dankzij het speurwerk van Freddy Declerck (68) uit Langemark-Poelkapelle. “Als de coronamaatregelen het toelaten, zal er een ceremonie plaatsvinden aan het graf van Captain Parry, dat een nieuwe steen krijgt”, vertelt hij trots.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Kruispunten Sint-Medardusplein hersteld met beton
  Wijtschate

  Kruispun­ten Sint-Medardus­plein hersteld met beton

  Op het Sint-Medardusplein in Wijtschate worden vier kruispunten opengebroken en hersteld met beton. Het gaat om de kruispunten Vierstraat met het Sint-Medardusplein, Wijtschatestraat met het plein, Hospicestraat met het plein en het kruispunt Wulvergemstraat-Schoolstraat-Sint-Medardusplein. De werken duren tot 10 mei. Er wordt een omleiding voorzien via de Wijtschatestraat, Kemmelstraat, Kemmelseweg, Rijselseweg en Ieperstraat. De bewoners van het Sint-Medardusplein, tussen Wijtschatestraat en Wulvergemstraat, wordt gevraagd hun voertuig te plaatsen langs de Wijtschatestraat of de Wulvergemstraat.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee