Jongeren die onlangs naar de Vismarkt (archieffoto) moeten alert zijn voor Covidsymptomen.
Volledig scherm
Jongeren die onlangs naar de Vismarkt (archieffoto) moeten alert zijn voor Covidsymptomen. © Henk Deleu

70 extra coronabesmettingen in 3 dagen tijd: “We moeten oppassen dat evenementen als de rally en Highlight Festival niet in gedrang komen”

Ieper/PoperingeIn Ieper, Poperinge en Zonnebeke zijn er in 3 dagen tijd niet minder dan 70 coronabesmettingen bijgekomen. Via contacttracing kon worden nagegaan dat de hoofdoorzaak van de besmettingen in de Ieperse uitgangsbuurt ligt. Een gevolg is dat ook monitoren van speelpleinwerking Sporrewoan positief tekenden. “Elke cafébezoeker moet zijn verantwoordelijkheid nemen, maar hoe later op de avond hoe moeilijker dat wordt.”

 1. “En plots stond er 900.000 euro extra op onze rekening”: Vlaamse blindenraad bouwt met onverwacht cadeau dienstencentrum en vernoemt het naar gulle schenkster
  PREMIUM
  Diksmuide, Vorselaar

  “En plots stond er 900.000 euro extra op onze rekening”: Vlaamse blinden­raad bouwt met onverwacht cadeau diensten­cen­trum en vernoemt het naar gulle schenkster

  Het kan al eens meezitten in het leven. Jaren geleden ontmoet Maria Thys, voorzitster van de Vlaamse blindenraad, op de markt in Herentals een zekere Sophia Elvira. Ze slaan een praatje en daar blijft het bij. Jaren later staat er echter plots 900.000 euro op de rekening van de Vlaamse blindenraad. Het blijkt om een schenking van Sophia Elvira te gaan. Daarmee bouwt de raad in Diksmuide een dienstencentrum voor blinden en slechtzienden. Wie is die Sophia? “Je zou denken dat ze ‘rijk’ leefde, maar het tegendeel is waar.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Filip Vercruysse kroont zich tot Belgisch kampioen marathon: “Een jongensdroom die uitkomt”
  Atletiek

  Filip Vercruysse kroont zich tot Belgisch kampioen marathon: “Een jongens­droom die uitkomt”

  Zaterdag werd de eerste editie van de Port of Antwerp Night Marathon georganiseerd en die wedstrijd gold meteen ook als Belgisch kampioenschap. De echte marathontoppers laten dit BK de laatste jaren links liggen, maar toch kregen we dit jaar met Filip Vercruysse een heel mooie kampioen. De 38-jarige atleet van FLAC liep de marathon in 2u24:11 en bleef daarmee de nummer twee, Tommy Kinders, 53 seconden voor. “Deze titel heeft voor mij heel veel waarde”, klinkt het.