Het IFFM in Ieper krijgt geld voor de update die het museum doorvoerde.
Volledig scherm
Het IFFM in Ieper krijgt geld voor de update die het museum doorvoerde. © Henk Deleu

52 musea en andere toeristische spelers krijgen subsidies: “De ervaring van de toerist staat centraal”

WesthoekProvinciebedrijf Westtoer en de provincie West-Vlaanderen geven 52 toeristische spelers subsidies om de beleving in musea en attracties te versterken, het onthaal van toeristen te optimaliseren en recreatieve hotspots te realiseren.

 1. Tweet van amateurhistoricus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomstige Ieperlingen”
  Ieper

  Tweet van amateurhis­to­ri­cus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomsti­ge Ieperlin­gen”

  De Ieperse draak Margriet prijkt sinds dinsdagochtend weer hoog op de belforttoren na een grondige restauratiebeurt. In haar buik kreeg ze een tijdcapsule mee voor de toekomst. Auteur van de ‘Tweet van Margriet’ is heemkundige Ivan Vanherpe (65), gekend van de ‘Kronieken van de Westhoek’. “Ik pende de tekst in 10 minuten neer.”
 2. Ieperse verpleegster krijgt van Yper Museum een nieuwe kattentattoo: “De tekening symboliseert de vriendschap tussen mij en mijn kat”
  Ieper

  Ieperse verpleeg­ster krijgt van Yper Museum een nieuwe kattentat­too: “De tekening symboli­seert de vriend­schap tussen mij en mijn kat”

  Jana Spenninck (26) uit Ieper kreeg in het Yper Museum een gratis kattentatoeage, nadat ze de wedstrijd Kattattoo op haar naam schreef. Haar nieuwe tatoeage is een eerbetoon aan haar 3 jaar geleden geadopteerde kater Minou. “Je kat graag zien en ermee scoren op Instagram is één ding, een tattoo van je kat laten plaatsen is het toppunt van bewondering.”