Peter Slosse, Wesley Butstraen, Petra Delvaux van Toerisme Ieper, Kayleigh Bens and Diego Vandekerckhove (Novotel), Natasja Feliers (Ariane Hotel), Roger Verschaeve (Flanders Lodge, New Regina), Ruth Decramer (Albion Hotel), Stefaan Vanderstraete (Menin Gate School Hotels), de mensen achter het project.
Volledig scherm
Peter Slosse, Wesley Butstraen, Petra Delvaux van Toerisme Ieper, Kayleigh Bens and Diego Vandekerckhove (Novotel), Natasja Feliers (Ariane Hotel), Roger Verschaeve (Flanders Lodge, New Regina), Ruth Decramer (Albion Hotel), Stefaan Vanderstraete (Menin Gate School Hotels), de mensen achter het project. © www.discoverytour.be/Stad Ieper

120 Britse touroperators, reisorganisatoren en autocarbedrijven op bezoek in Ieper

Ieper verwelkomt van 16 tot 19 januari bijna 120 vertegenwoordigers van Britse touroperators en autobedrijven. Zij vertegenwoordigen samen meer dan vijftig verschillende bedrijven. “Tijdens deze vierdaagse maken ze kennis met het toeristisch aanbod in Ieper en de frontstreek.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. In Flanders Fields Museum nog op zoek naar 24 stoelen voor project ‘Assembly Memorial Chairs’: “We verwachten binnenkort nog een exemplaar uit Slovenië”
  Ieper

  In Flanders Fields Museum nog op zoek naar 24 stoelen voor project ‘Assembly Memorial Chairs’: “We verwachten binnenkort nog een exemplaar uit Slovenië”

  In 2018 lanceerde het In Flanders Fields Museum (IFFM) in het kader van 100 jaar Wapenstilstand het stoelenproject ‘Assembly Memorial Chairs’. Dat project werd ondertussen opgenomen in de vaste tentoonstelling van het museum. Er ontbreken echter nog een paar stoelen en het IFFM wil die alsnog bij de verzameling voegen.
 1. Corona zorgt voor toename zwerfvuil: “200 verenigingen zetten zich in maart in om alles op te ruimen”
  Westhoek

  Corona zorgt voor toename zwerfvuil: “200 verenigin­gen zetten zich in maart in om alles op te ruimen”

  Vanaf zaterdag 1 maart gaan 200 verenigingen uit de Westhoek aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Ze kunnen daarbij gebruik maken van de WePlog-app, een handig middel waarmee iedereen zijn steentje kan bijdragen voor een propere buurt. “Dit coronajaar met een pijnlijke toename van de zwerfvuilcijfers, dagen we mensen uit om in ‘de maand van de netheid’ opruimacties te volbrengen in eigen bubbel.”
 2. Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Linter/Landen/Kortenaken/Zoutleeuw/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 1. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten

 2. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna